Zagrebački životinjski kutak

Zagrebački životinjski kutak – informativni centar o životinjama grada Zagreba osmišljen je suradnjom Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba – Zoološkog vrta grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba te Grada Zagreba.   Smješten je u centru grada (Vlaška 105) i zamišljen je kao veselo, zanimljivo i humano mjesto s ciljem jačanja svijesti javnosti o savjesnom ponašanju i brizi za naše najbolje prijatelje – životinje. Zagrebački životinjski kutak je mjesto promocije zaštite životinja zainteresiranim građanima, mjesto predavanja, predstavljanja publikacija, godišnjih izvještaja i svih drugih događanja vezanih uz životinje našega Grada. Svi koji vole životinje, moći će saznati kako udomiti kućnog ljubimca, olakšati potragu za izgubljenim kućnim ljubimcima, informirati se o programima i životinjama Zoološkog vrta, radu udruga za zaštitu životinja, prijaviti uočene nepravilnosti u postupanju sa životinjama na prostoru Grada, dobiti valjane informacije o suživotu sa divljim životinjama na prostoru grada (vranama, zmijama, srnama, ježevima i dr.) itd.

DSC_1143

Misija, Vizija

Zagrebački životinjski kutak – informativni centar o životinjama grada Zagreba će biti ključno mjesto gdje će građani Zagreba moći dobiti sve korisne informacije o kućnim ljubimcima kao i životinjama smještenima u Zoološkom vrtu. Zamišljen kao mjesto u kojem su na usluzi građanima djelatnici Zoološkog vrta i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba će objedinjavati različite usluge i time još više olakšati potragu za izgubljenim kućnim ljubimcem, udomljavanje napuštenih životinja, informiranje o programima Zoološkog vrta . Životinjski kutak će biti i mjesto susreta, jer će se u njemu održavati sastanci udruga za zaštitu životinja, predavanja, predstavljanje publikacija, godišnjih izvještaja.

zivotinjski_kutak_banner-nosuza

Cilj projekta je prikazati centar građanima, prijateljima i gostima grada Zagreba kao jedno toplo, veselo, zanimljivo i humano mjesto te kao jedan od novijih projekata potrebnih gradu Zagrebu za promociju i jačanje kolektivne svijesti o savjesnom ponašanju i brizi za naše najbolje prijatelje životinje.

DSC_1131Zoološki vrt će promovirati u prvom redu edukativne programi (posebni programi, rođendani i sl.) posvajanje i sponzoriranje životinja, prodaja suvenira i dr. Građani će se moći upoznati sa radom o Skloništu putem letaka, brošure, interaktivne fotogalerije… upoznavanje sa radom i programom skloništa, saznati više o mogućnostima volontiranja, socijalizaciji pasa, udomljavanju i edukaciji primarno vrtića i osnovnih škola.

zzk naslovna2