Volontiraj

Volontiranje u skloništu

Volonterski je rad  iznimno bitna, društveno priznata i visoko vrednovana aktivnost koja puno govori o vrijednostima koje prevladavaju, kako na razini jednog društva tako i u osobnom životu pojedinca.

Ta je kategorija prepoznata i visoko cijenjena i u radu našeg skloništa. Tako smo 2009. u naš program uveli i mogućnost volontiranja.

Volontiraj1

Psi u našem skloništu uz redovnu njegu (prehrana, održavanje prostora u kojem borave i veterinarska skrb) traže i aktivnost, odnosno  redovne šetnje i boravak u prirodi, a tu nam je pomoć volontera od iznimne važnosti.

U Sklonište se za volonterski rad mogu prijaviti svi zainteresirani za pomoć u radu s nezbrinutim životinjama.

U opis volontiranja u našem skloništu, osim šetanja pasa, ulaze i aktivnosti timarenja pasa, socijalizacija štenaca, socijalizacija mačaka, pomoć na akcijama udomljavanja radom na štandu, pomoć u udomljavanju pasa i mačaka…

U volonterske aktivnosti Skloništa mogu se uključiti i punoljetne, ali i maloljetne osobe, koje mogu svoje volonterske obveze obavljati uz nadzor roditelja/staratelja.

Sama prijava za volontiranje u Skloništu jednostavan je proces. Potrebno je, uz prethodnu najavu na službeni telefon 01/2008-354 ili mailom azilzagreb@hotmail.com, doći na našu adresu Franjčevićeva 43, Dumovec, na potpis ugovora o volontiranju. Uz maloljetne volontere, dužni su doći i roditelji, koji prethodno trebaju biti upoznati sa svim pojedinostima volontiranja djeteta u Skloništu.

Nakon potpisivanja ugovora, volonter počinje raditi, uz prethodno savjetovanje sa zaposlenikom Skloništa zaduženim za koordinaciju volontera.

Ugovor o volontiranju

Dodatak Ugovor o volontiranju

Volontiraj2

NAŠA ISKUSTVA:

Uz mnoge naše volontere koji svoje vrijeme provode u radu sa psima u azilu, neki su se svojim predanim, nesebičnim radom naročito istaknuli.

Ponukani takvim primjerom dviju naših volonterki (Klara Grisfelder i Marina Rajić), odlučili smo 2011. na razini Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirati nagradu za „Naj-volontera godine“.

Tako su te dvije djevojke (učenice Srednje veterinarske škole u Zagrebu) odnijele titulu Naj-volonterki godine!

Kako je predanost u volontiranju zamijetila i podržala šira javnost, tako je i naša Klara ove godine nominirana za izbor „Volonterski Oskar“ u organizaciji Volonterskog centra Zagreb.

Od troje nominiranih kandidata, Klara je nakon otvorenog glasanja građana, 22.02.2012. i osvojila nagradu Volonterski oskar!