Mirko Filipović promovira udomljavanje pasa – ‘Svaki tjedan pas jedan’

Svaki tjedan pas jedan naziv je akcije udomljavanja Životinjskog kutka, zagrebačkog info centra za sva životinjska pitanja. Svakog tjedna u radu kutka djelatnicima u radu pomaže jedan  pas iz azila Dumovec kako bi se ljudi s njime mogli upoznati i možda ga udomiti.

 Najpoznatiji hrvatski borac Mirko Filipović Cro Cop će se u srijedu 09. travnja u 12 sati u Životinjskom kutku, Vlaška 105 družiti sa posjetiteljima i Munjom, psom iz azila Dumovec koji traži dom. Mirko Filipović je zaštitno lice kampanje ‘Biraj svoje bitke’! protiv zlostavljanja životinja koju je organizirao azil Dumovec. Najpoznatiji hrvatski borac Mirko Filipović poznat je kao veliki ljubitelj životinja, mnogima je u sjećanju njegova nedavna akcija putem Facebooka kada je tražio novi dom za napuštene pse.

“Naravno da sam se odazvao, a želja je prisutna tu uvijek. Ja obožavam životinje sve, posebno pse, koji su tu van kategorije”, priča Mirko zašto se odazvao pozivu da ponovno pomogne napuštenim životinjama.  “Ja sam vlasnik šest pasa. Jako volim pse i jako mi je teško vidjeti kad ih netko zlostavlja, zanemaruje. Za mene je dno dna čovjek koji uzme malu životinju od nekoliko mjeseci i onda ga izbaci na cestu”, kaže naš borac.

Fotografije svih pasa postavljene su na internetsku stranicu Dumovca te ih je, želi li netko psa, dovoljno pogledati i odabrati onog koji se određenoj osobi najviše svidi. Dakako, samo ljubav prema psima nije dovoljna da bi se on odveo kući iz azila, već i za psa moraju postojati uvjeti. A osim što će se svaki tjedan moći upoznati po jedan član dumovečke ekipe, u Kutku će se besplatno moći i naučiti kako pravilno voditi brigu o psu.

Nadamo se da ćete se Mirku Filipoviću i ekipi iz Životinjskog kutka pridružiti u srijedu.

crocop