U Životinjski Kutak dolazi Rea

Rea je plaha i dobroćudna mješanka jazavčara. Rođena je 10.5.2009. Zna izvoditi vratolomije pogotovo kad čuje riječ ‘papati’ ili šuškanje vrećica.

Jako je poslušna i mirna, gotovo uopće ne laje. Voli spavati pored peći i jako voli toplinu, zna doslovno goriti od vrućine. Obično ispod peći gura njuškicu ili guzu, pa po tome znamo i kakvog je raspoloženja, ako je njuška onda hoće mir.

Šetati se može bez lajne jer je poslušna, samo treba paziti da ne ode predaleko. Jako voli ljudski dodir i strašno joj paše maženje, ali navečer poslije osam voli svoj mir i kad je se pozove, dođe, ali da do znanja da joj se neda i jedva dočeka vratiti se nazad na svoje mjesto. Ljudima se jako veseli, ali se boji većih pasa iako nikada s njima nije imala okršaje.  S obzirom i na to da je ženka, komunicira mnoge osjećaje koji su vidljivi na njuškici, od pogleda, suznih očiju, položaja ušiju i glave, raznim zvukovima koje ispušta. Ponekad se čini kao da priča dok ispušta neartikulirane zvukove, pokušavajući nešto pokazati.

Zadovoljna je sa svime i za dan, dva se nauči se na mjesto koje se odredi kao njeno. Kad joj se kaže “mjesto” i pokaže prstom, u trenu posluša. Bez problema se vozi u autu, bez obzira na duljinu puta. Treba paziti na prehranu jer može pojesti ogromnu količinu hrane, a ne smije se jako udebljati radi svoje konstitucije. Osjećajna je i točno zna što ljudi žele.

I još jedna posebnost, kad je neka frka, odnosno kad zna da je napravila nešto krivo, počne glumiti da šepa (zadnja desna noga), toliko je ustrajna da glumi i do dva dana, nevjerojatno je pametna. Uspjela nas je dvaput prevariti. Ostale posebnosti otkrit ćete vrlo brzo, na primjer kad nešto hoće toliko je ponizna da je naprosto morate udovoljiti, baca se na leđa, vrti u krug i slično.

rea3