Kako nastaju problemi u ponašanju kućnih ljubimaca?

U subotu 16. 11. 2013. u Zagrebačkom životinjskom kutku gostuje dr.sc. Irena Petak koja će s početkom u 11 sati održati zanimljivo predavanje na temu ˝Kako nastaju problemi u ponašanju kućnih ljubimaca?˝

ponašanje

Vjerojatno je svaki vlasnik kućnog ljubimca barem jednom naišao na problematično ponašanje svog ljubimca, a dr.sc. Irena Petak će u svome jednosatnom predavanju objasniti kako nastaju takvi problemi i ono najvažnije – kako im pristupiti na pravi način.

Savjeti ove stručnjakinje za ponašanje kućnih ljubimaca pomoći će vam da na vrijeme reagirate i preventivno djelujete, a ponudit će i neka rješenja za najčešće probleme u ponašanju ljubimaca poput pasa, mačaka, kunića, tvorova i papiga.

Nakon besplatnog predavanja slijedit će ugodan razgovor s predavačicom u kojem ćete joj moći postavljati pitanja i opisati primjere iz vlastitog iskustva.

Dođite po svoju ˝prvu pomoć˝ za problematično ponašanje kućnog ljubimca i pitajte našu gošću dr.sc. Irenu Petak sve što vas zanima o tome. Vidimo se u subotu u 11h!

O predavačici dr.sc. Ireni Petak

Dr. sc. Irena Petak, dipl. ing. biol. bavi se ponašanjem Irenai dobrobiti životinja 18 godina. Svoju ljubav prema životinjama pretvorila je u struku za vrijeme studija biologije, a o ponašanju i dobrobiti životinja educirala se u inozemstvu: u Austriji, Irskoj, Njemačkoj, Italiji, Estoniji, Velikoj Britaniji, Češkoj i Nizozemskoj.

Na Sveučilištu u Edinburgu Irena je magistrirala primijenjenu etologiju i dobrobit životinja. Posebno se bavila komunikacijom pasa i njihovim kognitivnim sposobnostima te odnosom sa čovjekom. U svome radu sa životinjama koristi se isključivo metodama koje se zasnivaju na znanstveno utemeljenim metodama učenja, bez fizičke prisile životinje i uz sudjelovanje obitelji u kojoj kućni ljubimac živi. Uz to,  dopredsjednica je Udruge za zaštitu i dobrobit životinja AWPA.