Udomite malog mješanca Turi!

Pravi pas za pravog covjeka - Copy

U subotu, 14. rujna 2013. od 10 do 13 sati u Zagrebačkom životinjskom kutku, imat ćete priliku upoznati slatkog i razigranog Turi. Turi je štene iz Dumovca, mješanac terijera koji ima samo 5 mjeseci i spremno čeka na svoje nove vlasnike.

DSC_4094 - Copy

U sklopu akcije ˝Udomljavanje je fora˝ koju provodi azil Dumovec, malenog Turi ćete ove subote moći udomiti u našem Kutku. Uz to, djeca, mladi i svi oni koji se tako osjećaju, moći će izraditi prikladne čestitke za sve nove udomitelje pasa iz Azila. Kao potvrda da je udomljavanje mnogo veća fora od kupovine pasa, svi naši posjetitelji će iz Zagrebačkog životinjskog kutka izaći s oslikanim šapicama na licu.

„Udomljavanje je fora“

Pravi Pas za pravog Čovjeka

            Akciju  „Udomljavanje je fora“ s temom  Pravi Pas za pravog Čovjeka, organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz podršku tvrtke ROYAL CANIN. „Udomljavanje je fora“ održat će se u subotu, 14. rujna 2013., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Ovom akcijom želimo naglasiti važnost izbora pravog psa za pravog udomitelja, jer i kućni ljubimci imaju svoj karakter, navike i suživot čovjeka i kućnog ljubimca mora biti skladan, pogotovo jer se radi o prijateljstvu koje će trajati više godina.

Odabir pravog psa ozbiljna je odluka, kako za vlasnika tako i za životinju.  Prije nego konačno odluče postati vlasnicima kućnog ljubimca, udomitelji moraju imati odgovore na nekoliko važnih pitanja. Izbor psa odlučuju sljedeće stvari: životna okolina (stan u zgradi, neboder, kuća, centar grada, predgrađe, selo), želje budućeg vlasnika (veliki, malen, kratkodlaki, dugodlaki), tjelesne sposobnosti (duge šetnje, trčanje u prirodi, kratke šetnje), karakterne osobine (smirenost, usporenost, dinamičnost, razdražljivost). Svatko će se prema vlastitom sudu odlučiti za životinju koja će najbolje odgovarati mogućnostima i životnom stilu budućeg vlasnika.

Azil Dumovec zbrinjava brojne pse različite dobi, pasmina, karaktera. Prije udomljavanja razgovaramo s udomiteljima kako bismo im pomogli da pronađu idealnog psa za svoj dom. I taj izbor, svjestan i razborit na kraju uvijek preraste u prekrasno prijateljstvo.

S našim pokroviteljima ROYAL CANIN ponovno nagrađujemo udomitelje,a na Trg ćemo povesti štence kao i njihov vrtić, osigurali smo i balone za djecu, a lijepo vrijeme omogućit će nam druženje i veselu atmosferu.